torsdag, mars 15, 2007

Smutskastning från betongarslen och fortsatta protester

Vi har fått in ett meddeland från motala om det senaste skamgreppet från herrarnas sida i den pågående konflikten runt socialstyrelsens svinerier. Som vanligt gläfser media med och går lydigt herrarnas ärenden.

Vill med detta bemöta några av de påståenden som bland annat publicerats på
Motala kommuns hemsida och i corren och som handlar om de aktioner som gruppen Motstånd Motala riktat mot främst socialkontoret och kommunhuset i Motala. På kommunens hemsida skriver kommunstyrelsens ordförande Eva Isaksson-Ribers och socialnämndens ordförande Mats Andersson bland annat; "Förutom den minskade servicen för övriga kommunmedborgare eftersom mycket tid och kraft går åt att hantera aktivisterna, så blir samtliga aktioner en kostsam historia för hela samhället. Det är kostnader för polisinsatser, vaktpersonal, sjukskriven personal, säkerhetsåtgärder inom de kommunala verksamheten. För närvarande efter flera veckors aktioner så är den samlade summan för olika insatser i samband med dessa aktioner uppe i sexsiffriga belopp för skattebetalarna."

Vidare skriver man; "Vi uppmanar därför aktivisterna att istället för att störa den allmänna ordningen genom utomparlamentariska aktioner att använda sig av de demokratiska spelregler som majoriteten av kommunmedborgarna står bakom."

Detta är inget annat än ett fräckt försök att smutskasta Motstånd Motala. Man talar lite svävande om "sexsiffriga belopp". Vad innebär det? Hur kontrollerar man sanningen i det påståendet? Man vädjar till Motstånd Motala att upphöra med sina aktioner. Varför gör man det på en hemsida istället för att vända sig direkt till oss?

I corren skriver man häromdagen om att kommunen nu har fått tillstånd av polisen att anlita särskilda ordningsvakter vars befogenheter är större än dem som de tidigare väktarna från securitas haft. Dessa ordningsvakter ska bland annat kunna hålla kvar eventuella aktivister till det att polisen anländer.

Ett av målen med Motstånd Motalas senaste aktioner har varit att få bort socialchef Åke Wännman. Att man från kommunens sida nu gör allt för att smutskasta oss och trappa upp säkerheten i kommunhuset ändrar inte det målet. Aktionerna fortgår till dess att målet är uppnått och jag kan lova att vi har gott om både tålamod och resurser. Inga ordningsvakter i världen kan stoppa oss i detta avseende!

Fredagen den 23 mars samlas vi åter på Stora Torget i Motala. Tiden är 15:00.

För mer information går det bra att ringa på 0738-20 39 29.


vidare läsning:
Motala kommun: Svammel från betongarslena
Corren: Väktare förstärker i kommunhuset

Inga kommentarer: