fredag, februari 02, 2007

Protester och svineri

Motstånd Motala inledde i morse för fjärde dagen i rad sin aktion som har till syfte att få socialchef Åke Wännman och två socialsekreterare avsatta mot bakgrund av den vanvård av Fidaie Musici som de medverkat till.

Ca kl 11 i förmiddags var fyra personer från Motstånd Motala på plats vid socialkontoret i Motala. Då var byggnaden redan belägrad av både uniformerad och civilklädd polis. Man hade även hundar på plats. Ingen av oss hade på något sätt uppträtt störande, hotfullt eller våldsamt. Utan förvarning sliter polisen tag i en av våra medlemmar. Hon frågar varför eftersom hon inte gjort något. Svaret blev en brutal övermanning med övervåld. Man vred upp hennes armar hårt mot ryggen och släpade ut henne till en väntande polisbil. Hon blev då omhändertagen enligt polislagens 13:e paragraf och satt i arresst i ca två timmar. Vi pratar om en fredlig tvåbarnsmamma som aldrig tidigare varit omhändertagen av polis.

Vi kan bara tolka det som att man väljer den som så att säga är mest oskyldig för att få oss att upphöra med våra protester. Men vi vägrar att ge oss. Problemet är att vi i nuläget är för få för att kunna genomföra något överhuvudtaget. Vi vädjar nu därför om hjälp med förstärkning! Vi behöver verkligen backup av alla som vill kämpa för rättvisa och mot fascistoida poliser och andra maktmissbrukande myndighetsutövare.

Imorgon samlas vi kl 11:00 på stora torget. Vi ber er att försöka ta er hit och vara med oss i kampen. Informera även andra och sprid detta mail!
/Motstånd motala

Inga kommentarer: