fredag, februari 09, 2007

Demonstration mot polisvåld

Det har varit en hel del holabalo i Motala den senaste tiden. En massa arga motalabor har gett sig på de lokala myndigheterna efter att de svinat och betett sig extra odinärt illa. Den här gången handlar det om de vanvård som Fidaie Musici utsatts för under fem år av sin uppväxt. Motalaborna har begärt ansvariga tjänstemäns avgång och har besökt socialkontoret och även kommunhuset för att framföra sina krav. När de för andra dagen i rad hälsade på i kommunhuset så sattes polis in och fyra personer arretsterades.

Men skam den som ger sig. Påföljande dag dyker de återigen envist upp utanför socialkontoret för att fortsätta sätta press på betongarslena. Den här gången har dock herrarna förberett sig ordentligt. Ett stort uppbåd snutar, uniformerade och civilare, med hundar belägrade bygganden. När protestanterna anländer till platsen inleder grisarna med att kasta sig över en fredlig tvåbarnsmamma, vrider upp hennes arm bakom ryggen och släpar brutalt in henne i en väntande bil.

Man är dock inte beredd på att ta sån här skit från överheten och kallar nu till manifestation mot snut-svineriet:

På fredag den 9 januari anordnar Motstånd Motala en manifestation mot polisvåld och annat maktmissbruk. Kl 15:00 samlas vi på stora torget i Motala och sedan tågar vi mot kommunhuset. Vi vore oerhört tacksamma om vi fick en stor uppslutning. Sprid denna information.

Det går bra att höra av sig på 0738-20 39 29 om du har några funderingar.

/T.
//Motstånd Motala.

Inga kommentarer: